RÓLUNK

AZ ÓKORI ÉS KÖZÉPKORI DÍSZÍTŐELEMEK IRÁNTI SZERETETTEL KEZDŐDÖTT MINDEN 

Történelmi társasjátékok az ókori Rómából, Egyiptomból és a középkorból, a világ messzi tájairól. Stratégiai játékokban egyáltalán nincs szerencse tényező, ezért kocka nélkül játsszák. A játék menetében az ellenfél akadályozása, illetve a saját győzelmünk kialakítása a cél.

A játék a gyermek kedvelt elfoglaltsága, melynek művelése közben észrevétlenül formálja személyiségét, mivel egy érzelemmel teli tevékenység. Táblajátékaink gondolkodásra, folyamatosan döntésre késztetnek. A játékban részt vevő megtanulja a feszült helyzetek kezelését, szembesül a kudarccal, önbecsülése emelkedik. Így tanítva meg a türelmet és a másokkal való együttlét szeretetét.

Budafokon találtak egy római malmot. A cikkhez egy képet is mellékeltek, ennek alapján készítettük el az első ókori társasjátékunkat.  A folytatáshoz a táci Gorsium munkatársai segítségét kértem. Segítőkész munkájuk bevezetett az ókori díszítőelemek világába is. Ennek hatására egyre több időt töltök az ornamentikával és táblajátékok készítésével.

Partnereink

Gorsium Tác